top of page

Banden

Voor een goede wegligging en veiligheid is het belangrijk om de bandenspanning van uw auto regelmatig (1 x per maand) te controleren. Tevens zorgt een juiste bandenspanning ervoor dat uw banden minder snel slijten en uw auto minder brandstof verbruikt.

De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband mag niet lager zijn dan 1.6 mm. Indien dit het geval is, riskeert u een boete en wordt uw auto afgekeurd tijdens de APK-keuring.

Winterbanden

Bij winterbanden adviseren wij u om bij een profieldiepte van minder dan 4 mm uw banden te vervangen.  De winterband verliest dan zijn extra grip en zal zich gaan gedragen als een zomerband. In een aantal landen in Europa is overigens een minimale profieldiepte van 4 mm wettelijk verplicht. Oude banden die nog genoeg profiel hebben kunnen soms ook aan vervanging toe zijn. Het rubber droogt op den duur uit,  waardoor scheurtjes in de band ontstaan.

Bandenhotel

De Goede Autoservice biedt u de mogelijkheid om uw winter- of zomerbanden op te slaan in ons bandenhotel in Beverwijk. Als service zullen wij u daarbij op de hoogte brengen wanneer de tijd weer aangebroken is om de banden te wisselen. De banden worden opgeslagen in een speciaal daarvoor opgezet magazijn. De opslagcapaciteit in ons bandenhotel is groot genoeg om het hele jaar door uw banden op te slaan.

 De voordelen van ons bandenhotel voor u:

  • Bandenopslag in een goed geconditioneerde ruimte.

  • U bespaart ruimte in de schuur thuis. 

  • Gemak van het laten monteren en demonteren.

  • Directe reparatie van kleine gebreken die zichtbaar worden tijdens de bandenwissel. 

  • Eenvoudig te combineren met een beurt of Algemene Periodiek Keuring (APK). 


Het tarief voor opslag van de banden bedraagt  € 30,00 incl. BTW per set per half jaar. Voor Opslag inclusief wisselen van de set velgen en banden rekenen wij  € 60,00 per set per half jaar.

bottom of page