top of page

Airco

Elke auto met airconditioning heeft aircoservice nodig. Wanneer het vullingspercentage van uw airco onder de 70% komt, vermindert het koelvermogen en neemt de kans op een defect aan uw airco toe. Daarom adviseren wij u om eens per 5 jaar de airco te laten bijvullen tijdens een Airco Servicebeurt. Hiermee zorgt u ervoor dat de koelcapaciteit van uw auto behouden blijft en daarmee wordt de kans op storingen en defecten zo klein mogelijk gehouden.

Handige tips

  • Gebruik de  airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de condens op uw autoruit snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur maar ook de luchtvochtigheid. Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen aan uw airco vermindert en hoge kosten worden voorkomen.

  • Uw airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.

  • Zet uw airco niet in de laagste stand, maar rond de 22 graden. Als uw airco harder moet werken, verbruikt uw auto meer brandstof.

Kosten voor Aircoservice bedragen bij ons 90 euro incl. BTW (excl. aircogas). Mocht het nodig zijn om de airco bij te vullen met aircogas dan wordt dit berekend naar de dagprijs.

bottom of page